Вибираємо ортопедичний матрац

Для комфортного та якісного сну фахівці пропонують звертати увагу виключно на матраци з якісними наповнювачами.

Не секрет, що в середньому третину свого життя людина проводить уві сні.

Стільки часу необхідно організму щоб нормально відновити сили за минулий день.

Як вибрати ортопедичний матрац?

Тому фахівці меблевої промисловості рекомендують при виборі матраца звертати увагу на якісні складові.

Саме вони створюють ті необхідні умови для природного розташування кістяка нашого тіла – хребта, дозволяючи рівномірно розподілити навантаження по поверхні спального місця.

А це у свою чергу гарантує нормальний відпочинок та відновлення сил.

Правильно підібраний матрац допоможе позбавитися почуття дискомфорту і поганого самопочуття, особливо вранці, а також захистить Ваш хребет і організм в цілому від багатьох недуг.

Вибираємо ортопедичний матрац

Вибираємо ортопедичний матрац, на що звернути увагу?

Для початку потрібно визначити жорсткість матраца. Так, людині з великою вагою не варто вибирати надто м’який матрац, оскільки вона не зможе забезпечити належної підтримки. Згодом під час сну хребет такої людини перебуватиме у викривленому положенні.

Ортопедичний ефект від вибору м’якого матраца для огрядної людини відповідно ніякий. У цій ситуації було б правильно вибрати матрац середньої чи підвищеної жорсткості.

Вибираємо ортопедичний матрац

І навпаки, якщо худа людина вибирає жорсткий матрац, то через маленький жировий прошарок, сон на такому матраці може викликати дискомфорт, а хребет не зможе зайняти правильне положення для комфортного відпочинку.

У цій ситуації для підтримки тіла в правильному ортопедичному положенні під час відпочинку фахівці рекомендують вибирати м’які матраци.

На сьогоднішній день асортимент різноманітних матраців на меблевому ринку просто величезний, звідси цілком резонне питання:

Які бувають матраци?

Фахівці меблевої індустрії поділяють матраци на два типи:

Основна відмінність полягає в тому, що у залежному пружинному блоці Боннель кожна пружинка має біконусну форму та жорстко зчеплена із сусідніми пружинами.

У незалежному пружинному блоці кожна пружинка розміщена в тканинному чохлі і не пов’язана з сусідньою, що дозволяє їй стискатися, не задіючи при цьому сусідні пружинки. Такий пружинний блок забезпечують точкову підтримку тіла під час сну та створює більш високий ортопедичний та анатомічний ефект.

Для досягнення найкращого ефекту у складі матраца застосовуються різноманітні наповнювачі – латексована кокосова койра, латекс, пінополіуретан різної щільності та жорсткості, а також інші матеріали синтетичного та природного походження.

Моделі із залежним блоком Боннель є бюджетними за ціною. Їх найчастіше вибирають пари, у яких невелика різниця у вазі. Інакше користувач з меншою вагою буде постійно скочуватися в одну із сторін.

Незалежні пружини Pocket Spring дозволяють уникнути ефекту гамака та забезпечити правильну ортопедичну підтримку.

Безпружинні матраци є монолітним шаром з одного або комбінації різних матеріалів.

Основні наповнювачі у пружинних та безпружинних матрацах:

Латекс

один з найдорожчих і якісних матеріалів, незамінний для створення м’яких та середньої жорсткості матраців. Матеріал має натуральне походження, еластичний, не піддається деформації, не вбирає вологу;

Пінополіуретан, поролон

недорогий, сучасний синтетичний матеріал, досить пружний, довговічний.

Використовується в більшості матраців як м’який прошарок;

Піна Memory Foam

високотехнологічний пінополіуретан із ефектом пам’яті.

Приємний на дотик, має відмінну теплоізоляцію, використовується як м’який прошарок;

Кокосова койра, кокос

натуральне походження, високий рівень жорсткості та повітропроникності. Кокос стійкий до гниття, не утворює плісняву, за рахунок латексації не розпадається на волокна;

Вовна (овеча, верблюжа)

незамінний наповнювач для реалізації ефекту зима-літо у матрацах. Матеріал має натуральне походження, розташовується на зимовому боці матраца;

Бавовна, льон

натуральний наповнювач, що добре відводить вологу, також використовується в реалізації ефекту зима-літо на літній стороні;

Якщо хочете купити матрац для ліжка, спочатку необхідно звернути свою увагу на його габаритні розміри, рекомендоване навантаження на спальне місце, склад, а також жорсткість.

Як зорієнтуватися у жорсткості матраца?

Вибираємо ортопедичний матрац

Жорсткість у матраців буває різною, щоб не сумніватися у правильному виборі, зверніть увагу на такі особливості користувачів:

  • вага користувача
  • вік
  • наявність хвороб хребта та інших проблем

Профілактичний матрац підбирається залежно від віку.

Для старшого покоління рекомендується використовувати м’які моделі, а для молодих користувачів краще матраци з підвищеною жорсткістю.

Новонародженим і дітям до трьох років лікарі радять купувати безпружинні матраци з кокосової койри, оскільки вона не вбирає вологу і добре провітрюється.

Таке спальне місце сприятиме активному формуванню природних згинів. Також відмінним варіантом стануть моделі з різним рівнем жорсткості сторін, які можна активно експлуатувати у віці від 3 до 7 років.

Виробники пропонують і середньо жорсткі моделі із незалежним пружинним блоком. У підлітковому віці матрац підбирають з урахуванням переваг юного користувача, а також рекомендацій лікаря-ортопеда.

Для дорослої людини вибираються меблі з урахуванням уявлень кожного користувача про комфорт. Ступінь жорсткості матраца визначається залежно від маси тіла.

Для людей, вага яких становить до 100 кг, можна вибрати будь-який варіант за власним бажанням. А ось користувачам з вагою понад 100 кг слід звернути увагу на моделі підвищеної жорсткості, оскільки м’які не зможуть забезпечити правильну підтримку тіла під час сну.

Постійний сон на такому м’якому матраці може спровокувати затискання у хребті.

За наявності захворювань та патологій опорно-рухового апарату орієнтуйтесь на такі правила:

  • жорсткі матраци – підходять для вирівнювання постави;
  • матраци середньої жорсткості – допоможуть у вирішенні проблем в області грудей, шиї;
  • м’яке спальне місце – дозволяє знизити навантаження на поперек.

Якщо купується двоспальний матрац для подружжя, слід врахувати пару нюансів:

  • допустиме навантаження;
  • підбирати модель, яка підійде партнеру з більшою вагою;
  • віддавати перевагу меблям з різною жорсткістю на одній поверхні, якщо вага у пари має кардинальні відмінності.

Який матрац кращий: жорсткий чи м’який?

Вибрати хороший ортопедичний матрац можна лише персонально залежно від їхніх особистих уподобань та особливостей будови тіла.

Підбираючи модель, слід звернути увагу на наступні моменти: • відповідність матраца каркасу ліжка. При встановленні матраца не повинно утворюватися великих зазорів, щілин;

Вага матраца важлива у тому випадку, коли ліжко обладнане підйомним механізмом. Оптимальним рішенням стане модель із пружинами.

М’які матраци із натурального латексу застосовувати не рекомендується, оскільки вони мають велику вагу.

Зв’яжіться з нашими менеджерами та вони проконсультують Вас з усіх важливих питань у виборі ортопедичного матраца для кожного члена сім’ї!

4 думок про “Вибираємо ортопедичний матрац

  1. Борм говорить:

    Дорогий авторе, чи можна попросити вас розширити розділ про вибір жорсткості матраца? Можна додати докладнішу інформацію про те, як правильно підібрати жорсткість матраца в залежності від індивідуальних потреб та переваг сплячого. Також можна уточнити, які особливості варто враховувати при виборі жорсткості матраца для різних типів статури та проблем зі спиною. Дякую!

  2. Kesiorf говорить:

    Чудова стаття, яка допомагає зрозуміти важливість вибору правильного ортопедичного матрацу для забезпечення здорового сну і комфорту.

  3. Ващараорш говорить:

    Яким чином вибрати правильний розмір матрацу для вашого ліжка? Як підібрати оптимальну жорсткість матрацу, щоб забезпечити комфортний сон? Які матеріали використовуються в ортопедичних матрацах і як вони впливають на якість вашого сну?

  4. Лавр говорить:

    “Ортопедичний матрац – це важливо для здоров’я спини і комфортного сну. Треба обов’язково вибирати його з урахуванням своїх індивідуальних потреб і особливостей. Надійний виробник, якісні матеріали і правильна жорсткість – ключові аспекти вибору. Необхідно провести додаткові дослідження і консультацію з фахівцем, щоб зробити правильний вибір.”

Коментарі закриті.